FAQ

Bekijk hier het antwoord op de meestgestelde vragen.
Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact op.

Is een training of opleiding op eigen locatie mogelijk?

Ja, in de meeste gevallen is dit mogelijk. Wij houden graag rekening met uw wensen en kunnen opleidingen op maat verzorgen. Vraag gerust naar de mogelijkheden voor uw situatie.

Is de kmo-portefeuille toepasbaar op trainingen van Normec ISEC?

Ja. Voor het volgen van een veiligheidsopleiding bij Normec ISEC is de steun van de kmo-portefeuille beschikbaar. De voorwaarden vindt u op de kmo-portefeuille pagina.

Wat zijn jullie mogelijkheden voor industriële brandbestrijding?

De Normec ISEC TrainingPlant is speciaal ontworpen voor industriële trainingen, waaronder brand. Brandjes flakkeren er op uit een flens of pijpbreuk, er ontstaat een uitbreiding van een drukbrand naar een vloeistofbrand in een procesinstallatie, een slachtoffer moet gered worden op niveau 1 van de procesinstallatie etc. Er wordt gestart vanuit een referentieoefening waarbij de trainer de ploeg in de evolutie begeleidt.

Geven jullie ook gasdetectie opleidingen?

Normec ISEC biedt ook gasdetectie opleidingen aan, in samenwerking met een externe partner. Deze unieke samenwerking zorgt ervoor dat de expertise van beide partijen ten goede komt aan de cursisten, waar de Normec ISEC TrainingPlant gebruikt kan worden voor realistische scenario’s te ensceneren en de theoretische expertise van de externe partner kan overgedragen worden aan de deelnemende cursisten.

Wat is het verschil tussen een opleiding Veiligheidswacht en Aquafin Veiligheidswacht?

De opleiding Aquafin veiligheidswacht is een specifiek programma dat aangeboden wordt aan contractoren die moeten werken aan Aquafin infrastructuren. Normec ISEC is door Aquafin erkend als officieel opleidingscentrum. Binnen het Aquafin programma is het verplicht om te werken met EEBD (Emergency Escape Breathing Device) en is geen voorkennis vereist.

Voor een opleiding veiligheidswacht is voorkennis van ademluchtmaskerdrager verplicht. Tijdens deze opleiding wordt gebruik gemaakt van ademlucht voor complexe reddingen uit besloten ruimtes.

Hoe gaan jullie te werk met maatwerkopleidingen?

Na een voorbereidend gesprek werkt onze instructeur een opleiding uit op maat van uw bedrijf. De inhoud van het programma wordt opgemaakt op basis van uw specifieke trainingsbehoeftes. De training wordt gegeven door vaste instructeurs met jarenlange ervaring ter plaatse in uw onderneming, in ons multifunctioneel trainingscentrum of een gespecialiseerde site in het buitenland. Deze trainingen kunnen eenmalig gegeven worden of op periodieke basis volgens uw ploegenstelsel.

Waarom geven jullie Virtual Reality trainingen binnen de industriële brandbestrijding?

Wij geloven in het vergroten van de competentie en expertise van hulpverleners door een combinatie aan te bieden van theoretische lessen, praktijklessen en simulatie. Om dit te bereiken hebben we Virtual Reality trainingen ontwikkeld, in samenwerking met XVR Simulation. Hierbij worden interventieteamleiders en first responders getraind op basis drie belangrijke principes: flexibele scenariotraining, duurzaamheid en duidelijke leerdoelen.

Wat is een serviceconcept?

Wilt u meteen voor een jaar of langer gerust zijn over het trainingsniveau van uw medewerkers? Vraag Normec ISEC om samen met u een opleidingsmatrix op te stellen. Uw vaste trainer zorgt voor een passende invulling van een aantal trainingsdagen in een jaar: wekelijks, maandelijks of volgens uw ploegensysteem. Vraag uw trainer gerust ook naar de verslaggeving die u kunt voorleggen als er een auditeur, verzekeraar of inspectiedienst langskomt.

Waarom zou ik een GWO Scenario Based Training Refresher volgen?

Door het volgen van de Scenario Based Training Refresher, hoef je geen twee jaar wachten om uw GWO Training Refresher te volgen. Door het volgen van deze trainingen, spreid je de herhalingstrainingen over 2 jaar. De cursist volgt 2 maal per jaar 1 dag scenariotraining en na 2 jaar heeft men voldoende uren voor de vernieuwing van de 4 of 5 certificaten. Door op regelmatige basis te oefenen, zorg je ervoor dat de opgebouwde kennis fris in het geheugen blijft zitten.

Zijn opleidingen kleine blusmiddelen en ademluchtdrager enkel te volgen op de Normec ISEC training plant?

Deze trainingen kunnen ook gegeven worden op het bedrijf van de klant zelf. De klant moet wel de nodige voorzieningen treffen om zowel het theoretisch als het praktijkgedeelte op een kwaliteitsvolle manier te kunnen geven.

Kunnen open opleidingen omgezet worden naar op maat gemaakte opleidingen, specifiek voor mijn medewerkers en afgestemd op hun trainingsbehoefte?

Het is inderdaad mogelijk om een open opleiding om te zetten naar een op maat gemaakte opleiding. Deze opleidingen kunnen dan gegeven worden op tijdstippen die passen in de specifieke planning van uw bedrijf en wordt zo een teamevent voor uw medewerkers.

Heeft u een vraag of hulp nodig?
Neem dan contact op!

training